Een orderpicktruck is eigenlijk hetzelfde als een heftruck. De termen kunnen dus zonder problemen door elkaar heen gebruikt worden. Maar naar nieuwe orderpicktrucks kijken doe je waarschijnlijk niet elke dag. Het doel is om efficiënter en makkelijker de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Maar als je het hebt over ‘werkzaamheden’ dan is dat voor ieder bedrijf anders. Sommige bedrijven werken juist met lichte en grote objecten, terwijl anderen met zware kleine objecten werken. Hieronder lees je waar je op moet letten als je gaat kijken naar een nieuwe orderpicktruck. 

Dit is waar je op moet letten als je orderpicktrucks gaat bekijken 

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je bij orderpicktrucks gaat kijken. Er zijn namelijk best wel veel verschillende soorten en modellen en niet elk model is geschikt voor de werkzaamheden die jij uit wil voeren ermee. 

Laadvermogen

Een orderpicktruck heeft veel technische gegevens waar je naar kan kijken, maar een van de belangrijkste is het laadvermogen. Want wat voor spullen en artikelen ga je verplaatsen? Je kan namelijk met een te lichte heftruck geen zware spullen verplaatsen. Maar een hele zware heftruck met veel laadvermogen voor lichte middelen is zonde van je dure investering. Het is dus belangrijk dat je weet hoeveel laadvermogen je nodig hebt voor de werkzaamheden en dat je daarop je aanschaf aan laat sluiten. Zo kan het bijvoorbeeld werkbaar zijn om twee verschillende orderpicktrucks aan te schaffen voor verschillende werkzaamheden bijvoorbeeld. 

Orderpicktrucks: hefhoogte

Ook de hefhoogte is een belangrijke technische specificatie van je orderpicktruck. Want waarschijnlijk ga je spullen uit stellingen halen en dan is het fijn als je ook bij de hoogste stelling kan. In sommige gevallen zullen het lage stellingen zijn, maar in andere gevallen kunnen het in een loods juist hele hoge stellingen zijn. Het beste uitgangspunt is de top van je hoogste stelling. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan dat je ergens niet bij kan. 

Brandstof

De brandstof is sinds 2020 ook een belangrijk punt. Want je mag bijvoorbeeld met diesel als brandstof niet meer in gesloten ruimtes rijden. Je mag orderpicktrucks op lpg wel gebruiken in een loods onder voorwaarden. De elektrische orderpicktruck is vrijgesteld van voorwaarden om hem binnen te mogen gebruiken. 

Banden van de orderpicktrucks

Je kan bij de aanschaf van jouw orderpicktruck kiezen uit twee type banden: luchtbanden of massieve banden. Ook hier is opnieuw het van belang wat voor werkzaamheden je gaat uitvoeren en dan vooral waar. Massieve rubberen banden hebben geen onderhoud en kunnen niet lek raken. Maar je mag deze niet gebruiken op de openbare weg en buiten zijn ze minder prettig. In dat geval kan je beter gaan voor luchtbanden. 

Orderpicktrucks kopen is dus niet in één dag gedaan. Het is belangrijk dat je vooraf dingen op een rij zet zoals wat voor werkzaamheden je wilt gaan uitvoeren en wat je daar precies voor nodig hebt. Als je bovenstaande zaken op een rij hebt dan ben je al een heel eind met je zoektocht naar een nieuwe orderpicktruck. Overtuigd? Bekijk de gehele assortiment op Wiersmaheftrucks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *