Content is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Als je goede content hebt, heeft dit een positieve invloed op je ranking in Google. Alhoewel er honderden factoren zijn die je ranking beïnvloeden, is vooral content zeer belangrijk. Maar hoe schrijf je nu kwalitatieve SEO content? Wij geven je graag een aantal handige tips! Zo wordt het makkelijker om je eigen content te schrijven. Houd er rekening mee dat het in sommige gevallen ook interessant kan zijn om je content door een specialist te laten schrijven.

De content moet meerwaarde bieden en professioneel zijn

Ook voor SEO content geldt dat de content professioneel geschreven moet zijn en echt meerwaarde moet bieden. Je wilt namelijk voorkomen dat een verbeterde vindbaarheid ten koste gaat van het conversiepercentage. Daarnaast wordt je website ook beter vindbaar als mensen langer op je website blijven. De content op je website moet dus echt goed zijn en moet niet puur geschreven zijn om in de zoekmachines te scoren. De lezer moet er daadwerkelijk iets aan hebben. Dat is goed voor je SEO, maar ook voor het aantal conversies op je website.

De tekst moet de juiste keywords bevatten

Een goede SEO tekst moet ook de juiste keywords bevatten. Het is belangrijk dat de keywords gekozen worden op basis van zoekvolumes en relevantie. Ook is het belangrijk dat de zoekwoorden in de juiste hoeveelheid in de tekst verwerkt zijn. Probeer een keyword density van circa 1% tot 2,5% aan te houden. Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord ook in de titel en in een aantal tussenkopjes voorkomt. Zo is het voor het algoritme van Google duidelijk waar de tekst over gaat en zal de content eerder vindbaar worden op dit zoekwoord.

Wat is er nog meer van belang bij SEO content?

Bij SEO content is het belangrijk om de juiste zoekwoorden in de tekst te verwerken. Maar ook moet de tekst duidelijk zijn voor de lezer en is een goede structuur zeer belangrijk. Houd er bovendien rekening mee dat de content lang genoeg moet zijn. Hoe meer informatie, hoe groter de kans dat zoekmachines jouw pagina als eerst tonen. Krijg je graag hulp bij het creëren van goede content? In dat geval kun je het best een expert inschakelen, zoals SEO specialist Rubin Koot. Een expert weet precies hoe je goede content kunt maken waarmee je ook goed presteert op het gebied van SEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *