Er zijn heel veel verschillende soorten eettafels te vinden. Dat kan het kiezen van het juiste model best lastig maken. Als je op zoek bent naar een nieuw model zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten en die je kunnen helpen om het juiste exemplaar te vinden dat past bij je stijl, budget en ruimte. Die hebben we in dit artikel allemaal voor je op een rijtje gezet. Zo ontdek je zonder moeite welk model jouw droommodel is en welk exemplaar precies past bij jouw plek. Na het lezen kies je zo het nieuwe exemplaar en hoef je alleen nog maar te wachten tot je kunt gaan genieten van het model in jouw huis. Lees dus snel verder en laat je verrassen.

Bepaal het gewenste formaat

Bij eettafels is het handig om eerst te ontdekken wat de gewenste maat is voor jou. Begin met het bepalen van de grootte. Meet de beschikbare ruimte in je huis om te bepalen hoe groot het exemplaar kan zijn. Het is belangrijk dat je altijd voldoende ruimte rondom het model hebt om te kunnen lopen. Als dat niet goed gaat heb je een model gekozen dat te groot is. Houd daarnaast ook rekening met het aantal mensen dat normaal gesproken aanschuift. Zit je regelmatig met 4 mensen te eten of lekker te genieten van een goed gesprek met een wijntje, dan wil je een model dat zonder moeite minimaal 4 mensen kan plaatsen. Als je regelmatig gasten ontvangt is het aan te raden om te kijken naar een model dat aan meer personen de ruimte biedt.

Let bij eettafels op de vorm

Als je weet hoeveel mensen je wilt kunnen plaatsen dan kun je gaan kijken welke vorm je leuk vindt en welke vorm ook past in jouw kamer. Je kunt eettafels in verschillende vormen krijgen, zoals rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Kijk goed naar wat er mogelijk is en kies de vorm die het beste past bij de beschikbare ruimte en bij je persoonlijke stijl. Als je een kamer hebt met veel strakke lijnen en hoeken kan een vierkant of rechthoekig model erg mooi staan. Je kunt voor het contrast ook kiezen voor een rond of ovaal model. Een rechthoekig of ovaal model kan de meeste mensen een plekje geven. 

Denk aan de functionaliteit

Denk bij het kijken naar eettafels ook na over de functionaliteit. Overweeg of je de eettafel alleen gebruikt om te eten, of als werkruimte of als plek om spelletjes te spelen. Dit kan invloed hebben op de grootte en vorm die je kiest. Kies de juiste hoogte. De modellen zijn er in verschillende hoogtes. Kies de hoogte die het beste past bij de stoelen die je hebt of van plan bent te kopen. 

Kies voor makkelijk bij eettafels

Als je gaat kijken naar eettafels zul je ontdekken dat er veel verschillende materialen beschikbaar zijn. Kies het materiaal dat je mooi of praktisch vindt of allebei.

Je kunt denken aan hout, glas, metaal en nog veel meer. Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat past bij je stijl en gemakkelijk te onderhouden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *